احمدپورداریانی، محمود (1377). طراحی و تبیین الگوی پرورش مدیران کارآفرین در صنعت. رسالۀ دکتری، تهران، دانشگاه تربیت مدرس.
بنیاسدی، مصطفی، مظفری، لیلا، و بلالی، حمید (1398). بررسی اثر سرمایهگذاری و بهبود فضای کسبوکار بر اشتغال صنایع تبدیلی و تکمیلی وابسته به کشاورزی در استان همدان. همایش ملی صنعت و تجاریسازی کشاورزی، اهواز.
بهاری، عیسی، نوری، سید هدایتاله، تقدیسی، احمد، و کریمزاده، حسین (1397). چالشهای پیشروی توسعۀ صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در شهرستان شبستر.
جغرافیا و توسعۀ ناحیهای، 16(1)، 223-255.
https://doi.org/10.22067/geography.v16i1.66516
پورآهنگریان، خاطره، موقر، مرتضی، و شیرخدایی، میثم (1395). نقش رویکرد کارآفرینانه و ظرفیت جذب دانش در عملکرد شرکتهای صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی. راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، 3(6)، 1-8.
خنیفر، حسین، رحمتی، محمدحسین، و لاهوتیان، علی (1395). طراحی مدل فرایندی کارآفرینی در صنایع غذایی ایران.
فصلنامۀ علمی-پژوهشی توسعۀ کارآفرینی، 9(2)، 219-237.
https://doi.org/10.22059/jed.2016.60497
ذوالفقاریان، محمدرضا و لطیفی، میثم (1390). نظریهپردازی دادهبنیاد با نرمافزار Nvivo8. تهران: دانشگاه امام صادق.
رحمانیان کوشکی، مهدی، مهدویحاجیلوئی، مسعود، و خالدی، شهریار (1395). تحلیل موانع پیشبرنده و موانع فراروی توسعۀ کارآفرینی روستایی با تأکید بر صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی (مورد مطالعه: بخش کامفیروز شهرستان مرودشت). نگرشهای نو در جغرافیای انسانی، 9(1)، 53-70.
زاهدیانتجنکی، رقیه (1397). شناسایی عوامل اثرگذار بر روند احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در استان مازندران. وزارت جهاد کشاورزی، مؤسسۀ پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعۀ روستایی.
سازمان برنامه و بودجه (1399). اسناد آمایش 31 استان کشور، استان مازندران.
سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران (1402). مدیریت صنایع تبدیلی و تکمیلی استان مازندران.
سوختانلو، علی، رستگار، عبدالغنی، ثنائیپور، هادی، و گرجی، محمدباقر (1401). طراحی مدل اکوسیستم کارآفرینی فناورانه در صنایع تبدیلی استان گلستان. راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، 9(17)، 59-72.
علیاکبری، م. (1402). آسیبشناسی کشاورزی ایران و ارائۀ راهکارها عملیاتی. تهران: جامعۀ اندیشکدهها.
عمانی، احمدرضا، و سلمانزاده، سیروس (1392). شناسایی عوامل مؤثر بر مدیریت نوآوری در صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات دامی در مناطق روستایی استان خوزستان.
روستا و توسعه، 16(4)، 121-141.
https://doi.org/10.30490/rvt.2018.59382
کارشناسان، علی، و علیزاده، مژگان (1395). چالشها و فرصتهای توسعۀ کارآفرینی در بخش صنایع تبدیلی محصولات باغی (مطالعۀ موردی: استان خراسان شمالی). راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، ۳(۶)، 44-۵۰.
کیانیدهکیانی، کوروش (1401). اهمیت صنایع تبدیلی و تکمیلی در جهت بهبود بخش کشاورزی و توسعۀ اقتصادی. چهارمین همایش ملی پژوهشهای حرفهای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم، میناب.
مخیری، نسرین، تاج، شهره، استعلاجی، علیرضا، و مطیعی لنگرودی، سید حسن (1399). بررسی تأثیر ایجاد و گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی بر بهبود شاخصهای اقتصادی (مطالعۀ موردی: روستاهای شهرستان گرگان). مطالعات برنامهریزی سکونتگاههای انسانی، 15(3)، 811-826.
مرکز آمار ایران (1401). سهم و رتبۀ استانها براساس متغیرهای مهم بخش کشاورزی.
مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب (1399).
گزارش اقتصاد کشاورزی. نویسندگان: بخشایش، مطهره، کشاورز، عباس، شریعتمدار، محمد. حسین، و فکاری سردهایی، بهزاد. قابلدسترس در:
http://awnrc.com
مهرگان، محمدرضا، و زالی، محمدرضا (1385). در جستوجوی فنون تعیین روایی. فرهنگ مدیریت، 4(4)، 5-26.
Agricultural Jihad Organization of Mazandaran Province. (2023). Management of agricultural transformation and complementary industries. (In Persian)
Ahmadpour Daryani, M. (1998). Designing and explaining the training model for entrepreneurial managers in the industry. Doctoral Dissertation. Tarbiat Modares University of Tehran, Tehran. (In Persian)
Bahari, I., Nouri, S. H., Taghdisi, A., & Karimzadeh, H. (2018). Challenges Facing the Development of Agro-Based Industries in Shabestar County.
Journal of Geography and Regional Development,
16(1), 223-255.
https://doi.org/10.22067/geography.v16i1.66516 (
In Persian)
Baniasadi, M., Mozafari, L., & Balali, H. (2020). Investigating the effect of investment and improving the business environment on the employment of agricultural-related conversion and complementary industries in Hamadan province. National Conference on Agricultural Industry and Commercialization, 1-8. Ahwaz, Iran. (In Persian)
Baniasadi, N., Samar, D., Farajollah Hosseini, S. J., & Omidi Najafabadi, M. (2022). Analysis of management role in innovation and complementary industries of dates.
Strategic Research Journal of Agricultural Sciences and Natural Resources,
7(1), 17-34.
http://dorl.net/dor/20.1001.1.23222131.1400.10.37.2.4 (
In Persian)
Corbin, J., & Strauss, A. (2008). Strategies for qualitative data analysis. Basics of Qualitative Research. Techniques and procedures for developing grounded theory, 3(10.4135), 9781452230153.
Corbin, J., & Strauss, A. (2014). Basics of qualitative research: Techniques and procedures for developing grounded theory. Sage publications.
Eghbali, J., Asadi, A., & Shabanali Fami, H. (2018). Expansion of agro-processing industries in the county of Fereidan: challenges and perspectives.
Journal of Rural Research,
9(3), 360-375.
https://doi.org/10.22059/jrur.2018.237695.1138 (
In Persian)
Grant, M., & Zhang, W. (2019). Entrepreneurs and Start-ups in the Agricultural Industry. Journal of ASFMRA, 33-42.
Hsieh, H. F., & Shannon, S. E. (2005). Three approaches to qualitative content analysis. Qualitative Health Research, 15(9), 1277-1288.
Karshenasan A., & Alizadeh, M. (2017). Challenges and opportunities for the development of entrepreneurship in the industrial conversion of garden products (case study: north khorasan province). Journal of Entreprneureial Strategies in Agriculture, 3(6), 44-50. (In Persian)
Khanifar, H., Rahmati, M. H., & Lahoutian, A. (2016). Designing an entrepreneurial process model in the Iranian food industry.
Journal of Entrepreneurship Development,
9(2), 219-237.
https://doi.org/10.22059/jed.2016.60497 (
In Persian)
Kriese, M., Nabieu, G. A. A., Ofori-Sasu, D., & Kusi, B. A. (2021). Entrepreneurship and agriculture resources on national productivity in Africa: exploring for complementarities, synergies and thresholds.
Journal of Enterprising Communities: People and Places in the Global Economy,
15(5), 643-664.
https://doi.org/10.1108/JEC-12-2020-0218
Kurmanalina, A., Bimbetova, B., Omarova, A., Kaiyrgaliyeva, M., Bekbusinova, G., Saimova, S., & Saparaliyev, D. (2020). A SWOT analysis of factors influencing the development of the agriculture sector and agribusiness entrepreneurship. Academy of Entrepreneurship Journal, 26(1), 1-8.
Mehregan, M. R., & Zali, M. R. (2007). In search for techniques of determining validity in managerial researches. Organizational Culture Management, 4(4), 5-26. (In Persian)
Milne, M. J., & Adler, R. W. (1999). Exploring the reliability of social and environmental disclosures content analysis. Accounting, Auditing & Accountability Journal, 12(2), 237-256.
Mohammadi, A., Rokneddin Eftekhari, A., & Poortaheri, M. (2020). Analysis of capacity management of conversion and complementary industries in rural areas of Zirkoh county.
Journal of Space Economy & Rural Development,
9(1), 95-112.
http://dorl.net/dor/20.1001.1.23222131.1399.9.31.5.8 (
In Persian)
Mohammadi, Y., & Azizi, M. (2023). Analyzing Why Ago-processing Industries are not developed in Kamyaran County: Application of the grounded theory method.
Journal of Rural Research,
13(4), 716-733.
https://doi.org/10.22059/jrur.2022.341924.1734 (
In Persian)
Mohammadifar, Y., Naderi, N., Khosravi, E., & Karamian, F. (2022). Developing a paradigm model for resilience of rural entrepreneurial businesses in dealing with the COVID-19 crisis; application of grounded theory in Western of Iran.
Frontiers in Public Health,
10, 833909.
https://doi.org/10.3389/fpubh.2022.833909
Mokhayeri, N., Taj, S., Estelaji, A., & Motie Langrodi, S. H. (2020). The effect of creation and development of completed industries on improving economic indicators in rural villages (study in Gorgan). Journal of Studies of Human Settlements Planning, 15(3), 811-826. (In Persian)
National Center for Strategic Studies of Agriculture and Water. (2019). Agricultural economics report... By: Bakhshayesh, M., Keshavarz, A., Shariatmadar, M., & Fakari Sardehae.
www.awnrc.com (
In Persian)
Omani, A., & Salmanzadeh, S. (2014). Identifying the effective factors on innovation management in conversion and complementary industries of livestock products in rural areas of Khuzestan province.
Village and Development,
6(4), 121-141.
https://doi.org/10.30490/rvt.2018.59382 (
In Persian)
Pan, Y., Zhang, S., & Zhang, M. (2024). The impact of entrepreneurship of farmers on agriculture and rural economic growth: Innovation-driven perspective.
Innovation and Green Development,
3(1), 100093.
https://doi.org/10.1016/j.igd.2023.100093
Planning and Budget Organization. (2020). Documents of the preparation of 31 provinces of the country, Mazandaran province. (In Persian)
Pourahangarian, K., Movaghar, M., & Shirkhodaee, M. (2017). The role of entrepreneurial orientation and knowledge absorptive capacity on firms’ performance of agro industry. Journal of Entreprneureial Strategies in Agriculture, 3(6), 1-8. (In Persian)
Prabhu, J. J. (2020). Diversification for agricultural entrepreneurship and agribusiness in global market.
International Journal of Scientific Research and Engineering Development,
3(2), 1176-1185.
http://dx.doi.org/10.5281/zenodo.3819368
Rahmanian Koushki, M., Mahdavi Hajilouie, M., & Khaledi, S. (2017). Analysis of driving factors and obstacles to the development of rural entrepreneurship with an emphasis on transformational and supplementary industries of the studied agricultural sector: Kamfirouz district (Morodasht city). New Attitudes in Human Geography, 9(1), 53-70. (In Persian)
Rasmussen, E. (2011). Understanding academic entrepreneurship: Exploring the emergence of university spin-off ventures using process theories.
International Small Business Journal,
29(5), 448-471.
http://dx.doi.org/10.1177/0266242610385395
Reshadi, M. (2025). Identifying the Challenges of Growth and Development of Rural Entrepreneurship in the Villages of Hamadan Province.
Community Development (Rural and Urban),
15(2), 319-335.
https://doi.org/10.22059/jrd.2023.367342.668822 (
In Persian)
Rezaei-Moghaddam, K., & Izadi, H. (2019). Entrepreneurship in small agricultural quick-impact enterprises in Iran: Development of an index, effective factors and obstacles.
Journal of Global Entrepreneurship Research,
9, 1-21.
https://doi.org/10.1186/s40497-018-0133-3
Roundy, P. T., & Fayard, D. (2019). Dynamic capabilities and entrepreneurial ecosystems: The micro-foundations of regional entrepreneurship.
The Journal of Entrepreneurship,
28(1), 94-120.
https://doi.org/10.1177/0971355718810296
Soukhtanlou, A., Rastegar, A., Sanaeepour, H., & Gorji M. (2022). Design a Model of Technological Entrepreneurship Ecosystem in Conversion Industries of Golestan Province.
Journal of Entreprneureial Strategies in Agriculture,
9(17), 59-72.
http://jea.sanru.ac.ir/article-1-292-fa.html (
In Persian)
Tamburino, L., Bravo, G., Clough, Y., & Nicholas, K. A. (2020). From population to production: 50 years of scientific literature on how to feed the world.
Global Food Security,
24, 100346.
https://doi.org/10.1016/j.gfs.2019.100346
Volkmann, C., Fichter, K., Klofsten, M., & Audretsch, D. B. (2021). Sustainable entrepreneurial ecosystems: An emerging field of research.
Small Business Economics,
56(3), 1047-1055.
https://doi.org/10.1007/s11187-019-00253-7
Zolfaqarian, M. R., & Latifi, M. (2011). Grounded theory with NVivo 8 (Persian). Tehran: Imam Sadiq University. (In Persian)
Zolfaghari, A., & Ghanei Yakhdan, N. (2025). Meta-Analysis of Factors Affecting Rural Women's Entrepreneurship (Studies in the Period of 2011-2022).
Community Development (Rural and Urban),
15(2), 409-427.
https://doi.org/10.22059/jrd.2023.363424.668809 (
In Persian)